Gimme Shelter

Akkor kezdjük is a tükörrel

Célok:
Intelligens rendszer tervezése a frissen felújítás alatt álló lakáshoz, ami képes információs központként funkcionálni, hangérzékeny (szigorúan angol nyelven, nincs egy életem az egészre), válaszra képes, illetve a külső perifériákat képes kezelni.

Technológia:
Analóg dolgokon túl (faművesség, csiszolás, üvegvágás), szükség lesz kintről befelé haladva egy kis Raspberry Pi buherálásra(shell), string manipulálásra (python) a hangvezerléshez (google API). A kijelzőt mindenképpen meg éri valamilyen JSON alapon megoldani, így előre láthatóan javascript-re teszem le a voksomat (talán Node). A többi beépülő API még kérdéses, de szeretném később Spotify és egyéb alkalmazásokkal megtoldani.

Fizikális eszközök:
Van egy leszuperált, kicsit megtört monitorom ami pont meg felel arra, hogy a gyermekbetegségeket ki teszteljem rajta anélkül, hogy túl óvatos lennék. Raspi 2, amiből van itthon, de ha később wifire cserélném az ethernet kapcsolatot, akkor 3-ra váltok mindenképpen. Lesz még szükség fa lecekre a keretnek, megfelelő teret hagyva a képernyő mögött a tápnak és a többi eszköznek. A mikrofont egyenlőre USB-n fogom csatolni, de mivel hétköznaponta is szükségem lesz rá, egy hosszabbítóval ki vezetem. Szükség lesz még egy méretre vágott detektívüvegre, lehetőleg akrillból hogy itthon is tudjam vágni, ez a január problémája, mert Pesten nem találtam megfelelő üzletet.

A két ünnep közének gondja az API-k beállítása, a fizikális részével addig úgysem tudok mit kezdeni, amíg az OBI-ba el nem jutok faanyagért.

Nos, kezdjünk is neki!

Címkék: start mirror